• LUNDEN.ÖBK - Mölnlycke IF 2-2

Sett till matchbild och klara målchanser så var detta en match som skulle genererat oss 3 pinnar... men bollen är som bekant rund och har man inte marginaler med sig så blir det tufft. Fredagens match mellan LÖBK - MÖLNLYCKE.IF slutar 2-2 så att båda lagen får fortsätta jaga sin första seger i omgång 4... Match i omgång 3 hemma på Överåsvallen då vi gästades av Mölnlycke IF. Vi startar matchen på ett bra sätt och redan i minut 6 hittar Alvhede en löpande Jonte inne i ett kanonläge i boxen men mv räddar. Minut 10 med Gustav med boll vid mittlinjen som blir nedsparkad och given frispark.. som dock (otroligt nog) uteblev, lite oorganisation i laget som var inställt på frispark, snabb MIF omställning och avslut i mål fram till 0-1 Vi trummar på bra och kliver lite högre i vår press och det ger per omgående utdelning då vi pressar ned MIF djupt, tillbakaspel till mv som får en halvdålig träff och bollen landar hos Oscar som från ca 22 meter lägger in bollen i en båge i mål fram till kvitteringen 1-1 och då står klockan på 20 min. Blott 4 minuter senare får vi nästa jätteläge där Gustav frispelar Vincent ute till vänster i boxen men som tyvärr ser sitt avslut räddas. Varsin bra chans till för båda lagen innan paus signal och en halvlek som slutar 1-1 med pluspoäng till LÖBK Vi inleder även andra akten starkt där Gustav i min 50 har en bra nick. Min 52 och frispark ett par meter utanför straffområdet som Oscar tar... och skjuter den hårt i stolpen. I 56:e minuten kommer MIF i ett flygande anfall till höger och ett hårt inspel i boxen skjuts tätt utanför Gustav hittar i min 58 en fri Bäckman som löpande med 2 backar i hasorna snett ut till höger får på ett bra skott som räddas. Smärre kalldusch i minut 68 då vi har boll i vår ägo runt mittplanen, pass i sidled som en av våra spelare springer förbi... 3 passningar och 4 sekunder senare ligger något olustigt 1-2 i nätmaskorna. Omorganisation sista kvarten i jakten på kvittering så går vi ned på en 3-1-4-2 uppställning och kastar in Benji som ytterligare en forward. Och det skulle visa sig vara lyckat för i minut 80 gör vi ett riktigt vackert fotbollsmål där Oscar sveper ut en krossboll till höger där Jonte med en magisk första touch tar sig runt på kanten och spelar in bollen mot straffpunkten där Benji är först och trycker in 2-2 Vi har efter kvitteringen ytterligare 2 bra chanser som kunde (borde) gett oss segern men så icke denna gången utan det slutar oavgjort. Coach Carlsson Jag tycker att vi studsar tillbaka från förra veckan och gör en bra prestation där vi skapar massor av chanser men inte har det där lilla extra flytet som krävs. Underläge 2 gånger och vi kommer tillbaka vilket är starkt men med någon extra % skärpa & kvalitet i avsluten så vinner vi denna matchen med.. 4-2. Vi gjorde ett platsbyte på Runeman / Oscar inför matchen vilket föll mycket väl ut då Oscar ihop med övriga C mf hade en stark match där han var bra både i det korta men framförallt långa spelet med sin högerfot. Gustav som är vår motor på mitten gör ytterligare en stark insats och jag glädjs med Benji som jobbar hårt och får komma in och ordna en kvittering. Nu har jag nämnt 3 spelare lite extra men givetvis är det LAGET som tar 1 pinne denna matchen. Hårt jobb i veckans så ska vi gå all in för en första trea nere i Kungsbacka på lördag LUNDEN.ÖBK - Mölnlycke IF 2-2 (1-1) 0-1 1-1 Oscar 1-2 2-2 Benji (Jonathan) Kevin Jonathan - Figoni (79) - Sadik - Runeman Gustav - Tom - Oscar Bäckman (66) - Alvhede (66) - Vincent - - - - Wille (66) Moltas (66) Benji /79) Matteo - Malkolm - Clemens - James A-lag Herr för 16 dagar sedan 0kommentarer
  • Inför: LUNDEN.ÖBK - Mölnlycka IF

Två nykomlingar som båda jagar sin första trepoängare i årets seriespel... det är förutssättningarna inför kvällens match. Vi gästas av MÖLNLYCKE.IF i omgång 3 med en matchstart 19.15, spelplatsen givetvis Överåsvallen. Mölnlycke utkämpade en batalj med IF Väster förra året i div 4B men man drog längsta strået och vann serien. Inledningen av årets serie har varit tuff poängmässigt men laget innehåller kvalitet. I premiären var man i underläge med 0-4 hemma mot Skepplanda efter timman spelad men gjorde fight av det fram till 3-4 och en hedersam förlust, i omgång 2 blev det en 0-3 förlust mot Tölö. Läget i LUNDEN.ÖBK Veckan inleddes med analys och konstruktiva diskussioner efter förra helgens förlust och när vi väl stängde den matchen och blickade framåt så har det varit full fart på veckans träningar. Skadesituationen ser bättre ut och det "krigas" om platser i en start XI och till en matchtrupp, precis som det skall vara. Gällande skadefronten så gör Anton stora framsteg men matchen ikväll kommer för tidigt Amar har en revbensskada som håller han borta en tid. Stor eloge till grabbarna som krigar på med sin Rehab (Sebbe, Kajler, Victor C) och extra roligt att se Måns om än i "egen träning" efter körtelfeber med ute på planen. På + kontot inför ikväll kan vi addera Kevin & Alvhede som är tillbaka efter sjukdom. Sen känns det extremt roligt att VÄLKOMNA tillbaka Clemens i en matchtrupp efter långa skadebekymmer, senast vi såg honom i action var sommaren 2022. Coach Carlsson En härlig utmaning ikväll mellan 2 nykomlingar som jagar sin första trea.. Jättenöjd med hur truppen reagerat på förra helgen och träningarna har varit intensiva, lagom hetsiga och med mycket vilja. VI som GRUPP måste ikväll hitta tillbaka till vår identitet defensivt där vi är oerhört villiga att jobba för varandra, sitta ihop som en enhet och växa under matchens gång LUNDEN.ÖBK kommer till spel enligt följande: Kevin Jonathan - Figoni - Sadik - Runeman Oscar - Gustav - Tom Bäckman - Alvhede - Vincent - - - - Matteo - Malkolm - Clemens - James - Moltas - Wille - Benji Fredag 19/4 Överåsvallen 19.15 LUNDEN.ÖBK - Mölnlycke IF A-lag Herr för 19 dagar sedan 0kommentarer
  • Skepplanda - LUNDEN.ÖBK 4-0

Skepplanda vann lördagens match i Div 3 Mellersta Götaland med 4-0 efter att ha haft en 2-0 ledning i paus. Segern som var rättvis får bli vår tändvätska till fredagens hemma match mot MÖLNLYCKE då vi chansen till revanch.. Hemmalaget trummade på direkt i matchinledningen och hade en boll i stolpen redan i matchminut 2, tyvärr blev det ingen väckarklocka för bara minuten senare hittade en långboll in bakom v¨år backlinje där en löpande ytter kom fri snett från vänster och rullade in 1-0 bakom debuternde Matteo i målet Massa energi i de gultröjade och liten uppförsbacke för LÖBK i dagen klätt i svart. Bra kvitterings chans dock i minut 11 då vi opererar på vår högerkant och ett inlägg hittar Amar i bortre delen av boxen som drar till på volley strax utanför. Ytterligare några okey anfall främst på högersidan där Jonte kombinerade med våra centrala mf och Bäckman där vi åt oss upp längs kanten men inga rilktigt vassa lägen. Uppförsbacken blev större precis i slutet av första halvlek där vinden tar tag i en boll som går förbi Matteo och där en Skepplanda spelare och Sadik kämpar om vem som ska vara först på bollen som går i stolpen... och in via Sadik´s fot till 2-0. 2 byten i halvtid då vi introducerar Wille och Vincent och första 10 av andra halvlek är bra från vår sida där vi vaskar fram ett stolpskott och vi får den energin vi eftersökte. Tyvärr bolltapp i min 60, omställning och fel spelare som bollförare (Frane. S) som rullar in 3-0 och stänger matchen. 4-0 kommer efter en frispark där vi är på tok för passiva på andra boll som skjuts i nät från straffpunkten Coach Carlsson Tuff förlust givetvis och det är inte ofta vi torskar med stora siffror men det är bara att acceptera. Skepplanda gör det bra och jag kan bara lyfta på hatten, man har en tydlig general som Mittback, 2 löpande kreativa yttrar och en spetsspelare i Frane centralt uppbackade av 7 spelare som tar sina roller och jobbar stenhårtt. Andra matchen i rad då vi tidigt hamnar i underläge ochh måste "jaga matchen" vilket inte är optimalt, här finns förbäätrings potential. Jag hoppas grabbarna lagt matchen åt sidan under helgen när vi ses för träning på måndag och har denna matchen som tändvätska under veckans 3 pass och går ut och säkrar upp första segern på fredag. Skepplanda - LUNDEN.ÖBK 4-0 (2-0) Matteo Jonathan - Sadik - Figoni (82) - Oscar Gustav - Tom (82) - Runeman Bäckman (75) - Benji (46) - Amar (46) - - - - Wille (46) Vincent (46) Moltas (75) Malkolm (82) James (82) Halmstad - Jocke A-lag Herr 15 apr 0kommentarer
  • Inför: Skepplanda - LUNDEN.ÖBK

Match i omgång 2 och vi skall bege oss mot Forsvallen i Skepplanda för match mot SKEPPLANDA.BTK Vi var där på besök 10 februari i år och åkte hem med en förlust i bagaget (1-2) och hoppas kunna få vår revansch under lördagen SKEPPLANDA startade upp med en 4-3 seger i premiären (Mölnlycke IF) efter en strålande första timma som gav laget en 4-0 ledning, sista 30 kom MIF målmässigt närmare men en välförtjänt seger inkasserades. "Stjärn" nyförvärvet Frane Sirinic spände musklerna direkt via 3 mål + 1 assist. Ett lag som likt oss själva kommer från en serieseger och som har en del spets spelare i truppen och man kommer garanterat göra en stark säsong. Läget i LUNDEN.ÖBK Med en premiärpinne innanför västen har veckans 3 träningar varit väldigt bra. Stor konkurrens om platserna i start XI och det syns på våra pass.. Från förra matchen utgår tyvärr Anton (skada) samt Alvhede (sjuk) Positivt dock att få tillbaka Vincent och Wilhelm vilket ger oss en större bredd offensivt Coach Carlsson En intressant match mellan 2 lag som redan stött på varandra i år samt att vi båda har "bra koll" på våra motståndare. Det är KOLLEKTIVET som ger oss framgång och detsamma gäller imorgon. Noggranna i defensiven och lite mer "frejdiga" offensivt så tror jag att vi har stora möjligheter att få med oss någonting hem till Överåsvallen Följande matchtrupp är kallad: # Kevin - Matteo # Malkolm - Jonathan - Sadik - Figoni - Oscar - Halmstad # Tom - Gustav - James - Moltas - Runeman - Bäckman # Benji - Wilhelm - Amar - Vincent Lördag 13/4 Forsvallen KG 13.00 Skepplanda BTK - LUNDEN.ÖBK A-lag Herr 12 apr 0kommentarer
  • Ny vecka som avslutas i Skepplanda

(Foto: Årets premiär målskytt OSCAR FRVOLDSSON) Premiären är avklarad... det härliga Vårvädret på ingång... och på lördag är det Revanschläge läge uppe i Skepplanda... Det blev som sagt en poäng i premiären mot DALSTORP där vi kom tillbaka starkt efter tidigt underläge och kvitterade i första halvlek, med lite distans till matchen så kanske delad pott var rättvist. Men vi visade upp under fredagskvällen att vi som ett KOLLEKTIV kan mäta oss mot lag som "expertisen" rankar väldigt högt i årets serie. Ny intressant vecka inleds idag och avslutas med match i omgång 2 uppe på Forsvallen i Skepplanda på lördag. Ett SKEPPLANDA som vann sin premiär mot Mölnlycke med 4-3, där man hade 4-0 efter 65 min men slog av lite på takten... Frane Sirinic var stekhet med 3 mål + 1 ass. FYS Coach Janne kommer inleda måndagspasset i ca 45 minuter med smidighet, rörlighet samt några löpningar innan andra delen av passet handlar om fotboll. Rena bollpass tisdag + torsdag och sen avslutas veckan med match på lördag Mån 18.30 FYS / Fotboll Tis 18.30 Fotboll Tor 18.00 Fotboll Lör 13.00 Skepplanda BTK - LUNDEN.ÖBK - - - - - - Gällande status på våra frånvarande spelare så är vårt senaste nytillskott Wilhelm Nyden tillbaks från resa och är spelklar till lördagen. Clemens Steinke som vart skadad länge är nu med fullt ut i kollektiv träning och närmar sig att inkluderas i matchtrupp. Tillbaka från en resa är Vincent Wallin på torsdag. Måns Owren har tyvärr åkt på körtelfeber och är borta på obestämd tid (krya på dig Måns) Andreas Kajler, Victor C, Sebastian Ovdahl jobbar alla på sina rehab program där Kajler förhoppningsvis kan vara tillbaka en bit in i maj... A-lag Herr 8 apr 0kommentarer