21:00

LundenÖBK

Referat

Referat: Jonsereds IF - LundenÖBK

Vi blev besegrade av Jonsered i cupen igår på straffar. 13-14 blev slutresultatet, när domar tillslut kunde blåsa av matchen ca fem minuter i elva.
Det var en match som bestod av två halvlekar som det brukar heta. Jonsereds första och våran andra.

Storyn inför var att vi hade 14man stark trupp att ta ut i slutet av träningen i tisdags.
Precis det sista som händer , skadar Osten sig på målburen.
Det visar sig efter ambulans och sjukhusbesök att tre revben är av. Mycket tråkig.
Vi hoppas ha dig tillbaka så fort som möjligt Andreas!
Mattias Lindberg blev knockad på jobbet av ett huvudslag, förhoppningsvis inte av någon hulligan. Fick även han lämna återbud.
Magnus Mörk tog istället platsen i mål, och vi hade två man vid sidan på Kviberg 1 kl 21.00 när det skulle singlas slant.

Matchen gick igång och det visade sig att Jonsered är väldigt bollskickliga och gillade att komma runt på kanterna.
Det tog inte mer än 5minuter innan ett av dessa kantanfall resulterade i 1-0.
Sedan följde en bra period för oss, där vi stack up i ganska farliga kontringar/anfall varav en resulterade i en virkträff.
2-0 kom väldigt psykologiskt dåligt för oss, när känslan var att vi va på g.
Efter 19 kom tvåan på missförstånd och diverse hål i luften, 21min 3-0 på en hörna där vi missar fullständigt i markeringen.
Game Over?! ska va, borde vara... Vi fortsätter emellertid att försöka spela boll, vilket resulterar i en hel del chanser. Farligaste hade Daniel Ohlson, efter en "Michael Owen-sprint" runt backarna för att sen tyvärr träffa stolpen.

Halvtidsvila och ändå positiva tongångar, bara pep och uppåtsnack.
Andra halvlek rullar på med ungefär samma spel, ganska jämn fight. Bara att vi sätter våra chanser nu istället.
52min Patrik sätter en höger, på en boll som dimper ner efter en hörna.(Scott ass)

64min Inhoppande Mårten Widén löper på en tillsynes hopplös långboll, Jag vet inte riktigt vad som händer, målvkaten missbedömer, vinden tar bollen, något märkligt iallafall. Det helar slutar med att Mårten bröstar in 3-2 samtidigt som han får en bröstvärmare av målvakten. Widén stog för ett bra inhopp och ska ha all cred för att inte vika ner sig i detta läget.

68min får Jonsered en straff, som deras anfallare förvaltar väl. 4-2... avgjort..... nej. Det vita överåsgänget visar karaktär igen!

72min Efter lite tryck framåt, snappar Patrik upp en boll i straffområdet, fintar en gubbe och curlar väldigt fint in 4-3 (ass oklart?)

En period följer där båda lagen har en heldel chanser, hetaste ska erkännas att Jonsered har med en frispark i stolpen dock inga mål innan den 86e minuter, då Daniel Ohlson prickskjuter in kvitteringen på en vänsterfirspark. Mycket välregisserad avslutning. Matchen går till straffar.

Mårten

Matchens Pez: Patrik Magier, en fantastik match!. Han står för två baljor, några fina framspelningar. Dessutom höll han på att avgöra med en chip från ca 35m ut, det sista som händer.