Lunden Överås BK

Referat

Referat: IFK Falköping FF - Lunden Överås BK

Lunden har bara vunnit en borta match och fått till 2 oavgjorda och match på lördag och naturgräs känns inte helt bra.

De första 15 känns bra mot Falköping och Lunden tar ledningen, hur den bollen hittade in bakom en förvånad målvakt i Falköping vet jag ej men 1-0 till Lunden.

När man ser resultatet 5-1 kan man tro att Lunden var helt utspelat men så var inte fallet men varför blir det 5-1 i baken.

Fotboll är ibland väldigt enkelt när man gör allt rätt men kan vara svårt att spela när det inte fungerar.

Falköping gjorde det som Lunden gjorde mot Vårgårda, man gjorde det mesta rätt, kom in i rätt läge, man satte passningar samt mål och gjorde inga större misstag.

Falköping gör 1-1 på en straff som är helt fel enligt min bedömning, anfallaren i Falköping springer rätt in i väggen (mittback i Lunden) och dyker sedan, tyvärr går domaren på detta.

Det var ingen straff utan ett gult kort för filmning.

Oavsett så sätter samma spelare bollen säkert och gör 1-1, sedan går det fort från min. 30 till 39 går Falköping från 0-1 till 3-1. Detta beror på att Lunden gör misstag, sätter inte passningar och matar upp långa bollar som inte leder till något.

Lunden lyckas ändå de sista 4 min. i första vaska fram 2-3 mycket bra lägen men det gäller att sätta dessa lägen, 3-2 hade gett lite kraft inför andra halvlek.

Lunden rycker upp sig i andra halvlek och gör en bättre andra halvlek än första och skapar några lägen men det tar stopp i Falköpings straffområde.

Falköping effektiva och gör både 4-1 och 5-1 på sina lägen, Falköping parkerar nu på andra plats i tabellen (kvalplats till div. 2), och möter Sävedalen i nästa match.

Vad jag sett tidigare ser jag Sävedalen som favoriter i denna match och tror att de vinner, MEN de får se upp med några Falköpingsspelare som var riktigt vassa.

För Lundens del är nästa match borta mot Skara nästa lördag och på naturgräs, nu är det läge att försöka vinna den matchen och ytterligare 3 poäng som bör betyda ganska säker mark.

Titta nu inte i tabellen för Skara kommer göra allt för att försöka ta sig förbi kvalplatsen, ha en bra träningsvecka och ladda för Skara på lördag.

Viktiga poäng på spel, efter detta väntar match mot Sävedalen och Gunnilse och det blir tufft men inget är omöjligt, glöm inte detta.

Andreas Gren 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng