19:00

Vårgårda IK

Referat

Referat: Lunden Överås BK - Vårgårda IK

Förlust för Lunden på Tånga Hed (i maj) med 4-1 och Vårgårda var det bättre laget.
25/8 Lunden vinner på Överåsvallen med 4-1 och Lunden är det bättre laget

Matchen är ganska jämn de första 10 minuterna, men efter detta tar Lunden över taktpinnen och tar tag i spelet. Vårgårda skapar inget på hela första halvlek. Efter 17 minuter får Lunden en hörna som hittar en helt fristående Lundenspelare som ganska enkelt kan nicka in 1-0. Efter detta har Lunden ytterliggare ett läge att öka på, men det händer först efter 42 min och då på straff. Straffsparken kom efter en hörna då en Vårgårdaspelare omfamnade en Lundenspelare i straffområdet.
2-0 till Lunden och det var resultatet i halvlek och Vårgårda i säcken.

Efter 5 min in i andra halvlek händer det som inte skall hända, Lunden tappar boll strax utanför straffområdet och Vårgårda hugger direkt och gör mål. Detta gav Vårgårda energi och man spelade upp sig men Lunden vägrade att släppa in Vårgårda och efter ett inlägg från vänset i 62 min som kom efter marken strax utanför Vårgårdas straffområde fick en Lundenspelare till en skaplig träff, bollen fick en överskruv och gick i en båge över målvakten.

Efter detta backade Lunden hem och säkrade. Vårgårda fick lite mer boll men i min 74 var det flera Lundenspelare som var inblandade i förarbetet som resulterade att en Lundenspelare rann igenom och säkert placerade in 4-1 bakom Vårgårdas målvakt. Lunden vinner rättvist och var mer på hugget än Vårgårda som inte kom upp till den nivå som tabellen visar.

När det gäller domaren så tycker jag att han var bra, han visade klart och tydligt att knuffar i ryggen, omfamningar (straffen) och tröjdragningar inte har med fotboll att göra. Nu väntar en resa på lördag till Falköping och det skulle vara skönt om man skulle ta med sig en poäng hem efter denna matchen. Troligtvis kommer matchen att spelas på naturgräs och då gäller det att sätt lite mer tryck på bollen med mera.

Andreas Gren 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng