Vara SK

Referat

Referat: Lunden Överås BK - Vara SK

Seger i hemmapremiären

Efter ett kryss i premiären borta mot Holmalunds IF tog Lunden emot Vara SK i lördags i hopp om att bärga säsongens första seger. Så blev det också, Vinst med 3-0 (1-0) .

Lunden kom till spel med viss revanschlusta efter krysset mot Holmalunds IF förra helgen där vi tappade ledningen i matchens sista spark. Lunden började matchen bra och rullade bra boll och skapade flera chanser i början av matchen. Efter ca 10 minuter in i matchen slår Nicklas ett inlägg där Hedda går upp i duell med målvakten och får målvaktensknä i höften och tvingas till byte. 4 minuter senare kommer Gustav runt på vänsterkanten och slår ett hårt inlägg där bollen hittar fram till Max som enkelt kan trycka in bollen bakom målvakten.

De första 30 minuterna är vi riktig stabila och har bud på flera mål, men lite slarv i avsluten gör att 1-0 står sig. De sista 15 minuterna av första halvlek tappar vi fokus i passningsspelet och i duellerna vilket gör att Vara får chansen att kvittra, men en storspelande Osten ser till att 1-0 står sig halvleken ut. En riktigt bra första halvlek från vår sida där vi rullar bra boll och skapar flera chanser framförallt på vänsterkanten med Victor och Erik som löper enormt mycket i första 45.

När domaren blåser igång andra halvlek tar vi tag i taktpinnen igen och går in i duellerna och vinner många viktiga dueller på mitten. Philip och Gustav är precis som förra matchen riktigt stabila på mitten.

Efter ca 15 minuter får Vara ett litet övertag då vi slarvar med bollen i avgörande lägen vilket resulterade i fyra frilägen i andra halvlek till Vara, Men en storspelande Osten höll kvar ledningen till Lunden. Sista 10 minuterna flyttar Vara upp sitt lag vilket ger oss möjligheten till att kontra. I 89:e minuten kommer Islam runt på högerkanten och slår ett inlägg där Benny kastar sig fram och trycker in 2-0. 2 minuter senare var det dags igen, Benny vinner sin duell och slår bollen mot straffpunkten där Islam dyker upp och 3-0 är ett faktum.